Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
…
14 pages
1 file
Ödev: İstasyon araştır! Uygulama ödevi tarihi: 16 mayıs perşembe 25 dakika olacak.
Düz eksenden oluşan çubukların birbiriyle birleştirilmesiyle elde edilen sistemlere kafes sistemler denir. Çubukların birleştiği noktalara düğüm noktaları adı verilir. Dış çevreye bağlandığı mesnet noktalarıda bir tür düğümdür.
Kömür yanabilen sedimanter organik bir kayadır. Kömür başlıca karbon,hidrojen ve oksijen gibi elementlerin bileşiminden oluşmuş olup, diğer kaya tabakalarının arasında damar haline uzunca bir süre (milyonlarca yıl) ısı, basınç ve mikrobiyolojik etkilerin sonucunda meydana gelmiştir. Taşlaşmış karbon kütlesi olan bir cins katı yakıt. Kömür, bir mineral değildir. Çünkü bir oluşum sonucu meydana gelmemiştir. . Kömür, karbon yönünden zengin (% 65-95 arasında) tabii bir cisimdir. Bileşiminde ayrıca kükürt, demir oksit, alüminyum, kireç, silisyum, oksijen, hidrojen vb. bulunur. Fiziki özellikleri: Siyah renkte, az çok parıltılı olup, genel olarak düzgün yüzeylidir. Kolayca kırılıp ufalanmaz. Özgül ağırlığı(kg/dm3): 1,1 (linyit) ile 1,8 (antrasit) arasında değişir.
Olasılık 2 OLASILIK • Populasyon hakkında bilgi sahibi olmak amacı ile alınan örneklerden elde edilen bilgiler bire bir doğru olmayıp hepsi mutlaka bir hata payı taşımaktadır. • Bu hata payının ortaya çıkmasının sebebi seçilen örneklerin şansa bağlı olarak farklılıklar göstermesi ve bunun sonucunda her deneyde farklı sonuçlarla karşılaşılmasıdır. • Olasılık, herhangi bir deneyin sonucunda gözlenebilecek farklı durumlar ile hangi sıklıkla karşılaşılacağı bir başka ifadeyle ortaya çıkan olayların belirsizliğinin incelenmesi anlamına gelir. 3 • Olasılık bir diğer ifadeyle bir olayın meydana gelme şansının sayısal ifadesidir. • 17 yy.'da şans oyunlarıyla birlikte kullanılmaya başlanan olasılık, uygulamalı matematiğin bir dalı olarak gelişim göstermiş ve istatistiksel yorumlamada önemli uygulama alanı bulmuştur. Örnekler: • Madeni paranın atılması sonucu tura gelme olasılığı, • Bir deste iskambil kağıdından çekilen 2 kağıdın en az birinin papaz olma olasılığı, • Nişanlı olan bir çiftin evlenme olasılığı.??? 4 Temel Tanımlar ve Kavramlar-I • Tekrarlanabilir Deney: Sonucu kesin olarak kestirimlenemeyen bir tek çıktı (şans değişkeni) oluşturan bir eylem, gözlem ya da süreçtir. Örnek: madeni para atılması, içinde 5 sarı 7 lacivert bilye bulunan torbadan bir top çekilmesi. • Basit Olay: Bir deneyin çıktısı daha basit bir çıktı olarak ayrıştırılamıyorsa basit olaydır. Örnek: hilesiz bir zarın atılması sonucu 2 gelmesi, bir deste iskambil kağıdından çekilen kağıdın maça as olması.
Her dönem ve her ülkede olduğu gibi ülkemizde de toplumsal ihtiyaçların değiĢmesi ve toplumsal beklentilerin farklılaĢmasına bağlı bir takım değiĢimler yaĢanmaktadır. Bu değiĢimlerin yaĢama geçirilmesi de bu gereksinimlerin giderilmesini sağlayan toplumsal birimlerin yasal açıdan yeniden düzenlenmesini zorunlu kılmaktadır. Ülkemizde bu çerçevede yapılan değiĢimlerden biri de, AKP Grup BaĢkanvekillerinin 20.02.2012 tarih ve 130 sayılı, TBMM BaĢkanlığına verdikleri 05.01.1961 tarihli "222 sayılı Ġlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi "ne bağlı olarak Eğitim Sistemimizde gerçekleĢtirdikleri değiĢikliklerdir. Öncelikle TBMM BaĢkanlığına verilen bu kanun teklifinin gerekçesi ele alınıp 222 Sayılı Ġlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılan DeğiĢiklik sonucu getirilen değiĢikliklerin ileri sürülen gerekçeler açısından tartıĢılarak açıklığa kavuĢturulmasında ve bunun üzerine kabul edilen kanunun değerlendirilmesinde yarar olduğu düĢünülmektedir. Bu açıdan ileri sürülen gerekçelerle ilgili değerlendirmeler: GEREKÇE 1: 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 7'nci maddesi ilköğretimin her Türk vatandaĢının hakkı olduğunu; 22'nci maddesi ilköğretimin 6-14 yaĢları arasındaki kız ve erkek çocukları kapsadığı ve parasız olduğunu; 24'üncü maddesi ise ilköğretimin 8 yıllık ve kesintisiz yapılacağını ifade etmektedir. 4306 sayılı Kanunla, Millî Eğitim Temel Kanununa getirilen değiĢiklikler sonucunda zorunlu eğitim süresinin 8 yıla çıkarılmasıyla farklı fiziksel özelliklere sahip, 6-14 yaĢları arasındaki öğrencilerin temel eğitim içerisinde tek bir eğitim kademesiyle düzenlendiği, oysa geliĢmiĢ ülkelerde bu kademelendirmede fiziksel geliĢimin farklılaĢtığı yaĢ gruplarının farklı kademelendirmeyle düzenlendiği ifade edilmektedir. Buna örnek olarak da, ABD, Ġngiltere, Fransa gösterilmektedir.
Etkileşim Dergisi, 2019
ETKİLEŞİM yılda iki kez Nisan ve Ekim aylarında yayımlanan hakemli ulusal bir dergidir. Makalelerde yer alan görüş, düşünce ve yorumlardan yazarları sorumlu olup, Üsküdar Üniversitesi sorumlu tutulamaz. Nefret söylemi, ayrımcılık, ötekileştirme ve benzeri etik dışı ifadeler içeren çalışmalar değerlendirmeye alınmaz. Makalelerin değerlendirilme ve yayımlanma aşamalarının tümünde bilimsel ve akademik etik anlayış esas alınır. Yayımlanan metinler fikri mülkiyet ve telif hakları mevzuatı esas alınarak, akademik amaçlar doğrultusunda, atıf gösterilerek kullanılabilir. Ticari amaçlarla kısmen ya da tamamen çoğaltılamaz. ABOUT ACADEMIC ETHICS ETKİLEŞİM (Interaction) is an academic peer-reviewed journal published biannually in April and October. The authors are responsible for their opinions, thoughts and interpretations in the articles; Üsküdar University cannot be held responsible. Studies involving hate speech, discrimination, marginalization and similar unethical expressions are not evaluated. The scientific and academic ethical understanding is taken as the basis in the evaluation and publication process of the articles. The published texts may be used with references, based on intellectual property and copyright legislation, for academic purposes. It may not be reproduced, in whole or in part, for commercial purposes.
Notun ilk bölümünde ilköğretime başlama yaşının erkene alınması ve bu düzenlemeye bağlı olarak ders çizelgesi ve öğretim programlarında yapılan değişiklikler değerlendiriliyor. İkinci bölümde, ilköğretim okullarının ilkokul, ortaokul ve imamhatip ortaokulu olarak ayrılması ele alınıyor. Ortaokullarda yapılan ders çizelgesi değişiklikleri ve seçmeli derslere ilişkin bilgiler de bu bölümde yer alıyor. Üçüncü bölümde, ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve ortaöğretim kurumları ders çizelgelerinde yapılan değişiklikler özetleniyor.
TÜRKİYE'DE ÇOK ZAYIF OLAN SANATIN ETKİLİ BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRİLMESİ VE ÇOĞU BOŞ OLAN GEÇMİŞTEKİ ÜRETİMLERİN AYRIŞTIRILMASI GEREKMEKTEDİR. O NEDENLE VAR OLAN DERGİLER ELEŞTİRİYE İZİN VERMEDİĞİ İÇİN 2007 YILINDA 5 SAYI BÖYLE BİR ALTERNATİF ÇALIŞMA YAPILMIŞ VE OKUMASINI İSTEDİĞİMİZ ADRESLERE POSTALANMIŞTIR. IT IS NECESSARY TO EFFECTIVELY CRITICIZE ART, WHICH IS VERY WEAK IN TURKEY, AND TO DIFFERENTIATE PAST PRODUCTIONS, MOST OF WHICH ARE EMPTY. FOR THIS REASON, SINCE THE EXISTING MAGAZINES DO NOT ALLOW CRITICISM, 5 ISSUES OF SUCH AN ALTERNATIVE WORK WERE PRODUCED IN 2007 AND MAILED TO THE ADDRESSES WE WANTED THEM TO READ.
Makale uzunluğu asgari 7 500 kelime, tercihen 70 000 vuruş (boşluklar dâhil) -sayfa başına yaklaşık 3 450 karakter, 20 sayfa -civarında olmalıdır.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.
Turkish Studies - Language and Literature, 2020