Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
2020
…
119 pages
1 file
Users may download and print one copy of any publication from the public portal for the purpose of private study or research. You may not further distribute the material or use it for any profit-making activity or commercial gain You may freely distribute the URL identifying the publication in the public portal If you believe that this document breaches copyright please contact us providing details, and we will remove access to the work immediately and investigate your claim.
2006
Det er en erklæret målsætning, at flere unge skal gennemføre en videregående uddannelse. Flere af de nylige ændringer i uddannelsespolitikken modvirker imidlertid denne målsætning: (1) Indlægget viser, at det ikke spiller nogen rolle for beståelsen på samfundsvidenskab, om eleverne har valgt mere end to valgfag på højt niveau i gymnasiet. Regeringen har indført en belønning til de elever, der vælger
Nordic studies in education, 2019
Den paedagogiske uddannelse til gymnasielaerer i Danmark har en mere end 200 år gammel tradition. Uddannelsen kaldes paedagogikum, og den foregår i starten af ansaettelsen som laerer, men efter afslutningen af den faglige kandidatuddannelse ved et universitet. En vaesentlig dimension i uddannelsen er at socialisere universitetskandidater til at blive gymnasielaerere. I denne artikel undersøger vi, hvordan denne socialisering foregår i de teoretiske dele af paedagogikum inden for fagene dansk, matematik og samfundsfag. På baggrund af et etnografisk inspireret studie analyseres ud fra Bourdieus sociologiske teori paedagogikums praksisformer og diskurser, således som det kommer til udtryk gennem undervisning og anvendelse af paedagogiske teorier samt forskning. På den baggrund diskuteres potentielle konsekvenser af paedagogikum i lyset af de gymnasiale uddannelsers formål.
Dansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift, 2013
Sammenlignende Fagdidaktik, 2021
Responsartikel til Lars Emmerik Damgaard Knudsens artikel ”Åben skole er en pædagogisk humlebi. Et casestudie af undervisningsdifferentiering uden at kende elevernes forudsætninger”
Klinisk Sygepleje
Med denne afhandling praesenterer jeg mine uddannelsesetnografiske studier, som begyndte med et treårigt ErhvervsPhD-stipendie. At følge felten for at formulere viden om professionsstuderendes laering, der går på tvaers af professioner og sektorer, har sendt mig på en spaendende rejse i sundhedsprofessionernes uddannelsespraktikker. En stor tak skal derfor gives til alle involverede studerende fra sygepleje-, ergoterapi-, fysioterapi-, ernaering/sundheds-og medicinuddannelserne, samt til kliniske og teoretiske undervisere og vejledere på de involverede hospitalsafdelinger, lokalcentre og uddannelser. En speciel tak til uddannelsesprojekt InterTvaers' styre-, arbejds-og sparringsgrupper med projektlederne Tina Kramer & Karin Reinholt Laugesen. Empirisk forskning er ikke muligt uden et felt, der åbner sig for samarbejde. Dernaest skal lyde en stor tak til de to miljøer, som har udgjort mine arbejdspladser. Tak til ledere og kolleger på VIA Sygeplejerskeuddannelsen Aarhus, som har muliggjort ph.d.-studiet og interesseret fulgt med. Tak til VIA Sundhed, Campus N's uddannelsesledere og den tvaerprofessionelle uddannelsesgruppe for samarbejdet. Tak til mine virksomhedsvejledere David Maynz og Lars Peter Kjeldsen for at bakke op om projektet. Tak til mine kolleger Birgitte, Keld, Peter og Carsten for at kommentere undervejs. Tak til Paedagogikgruppen på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, til ph.d.-koordinator Trine Øland og ph.d.-skolen for støtte gennem processen. En helt saerlig tak gives til min vejleder professor Karen Borgnakke for udøvelse af et mangefold af paedagogiske metoder, konstruktiv kritik og tålmodighed i forbindelse med mine udfordringer. Under ph.d.-rejsen har jeg i dobbelt forstand gennemlevet ph.d.-projektets tema med udfordringer i at gå på tvaers af kultur, discipliner, professioner, uddannelser og traditioner ved dels at studere temaet, dels selv at gå på tvaers. Bevaegelsen har vaeret udfordrende og perspektiverende. Tak for faellesskab og drøftelser til mine 'med-ph.d-studerende' Vibeke Røn Noer, Anita Lyngsø, Camilla Kirketerp Nielsen og Tina Kramer, til forskningsgruppen 'Innovative laeringskontekster' samt til ph.d.-studerende-gruppen på MEF. Og endelig en uvurderlig tak til Lars, vore børn Christian og Katja, familie og venner.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.
Dansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift, 2013
Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift, 2018
Dansk Teologisk Tidsskrift
Tidsskrift for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (UNEV), 2005
Historisk tidskrift, 2002
Dansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift, 2012
Nordisk tidsskrift for pedagogikk og kritikk, 2019
Forskning i Pædagogers Profession og Uddannelse
Nordidactica: Journal of Humanities and Social Science Education, 2015
Sprogforum. Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik, 2020
Politica Tidsskrift for politisk videnskab, 2012
Lecture Notes in Computer Science, 2003
Tidsskrift for Arbejdsliv
Tidsskriftet Antropologi
Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift
Tidsskriftet Antropologi