Directory

ویکی‌پدیا:زیرصفحه - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به محتوا

ویکی‌پدیا:زیرصفحه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

زیرصفحه‌ها صفحاتی هستند که با یک خط مورب از صفحه‌های مادر جدا می‌شوند. قابلیت ایجاد زیرصفحه در تمامی فضاهای نام ویکی‌پدیا فعال است به جز در فضای نام اصلی (فضای نام مقاله‌ها) که در بیشتر پروژه‌های ویکی‌پدیاها (از جمله ویکی‌پدیای فارسی) غیرفعال بوده و در نتیجه نمی‌توان برای مقالات زیرصفحه ساخت.

هر پیوندی که با یک / (خط مورب) شروع شود، یک پیوند به زیرصفحه‌ای از صفحهٔ حاضر خواهد بود و نام آن صفحه به صورت صفحهٔ مادر/زیرصفحه درج می‌شود. مثلاً اگر در صفحهٔ کاربری‌تان پیوند /فهرست مشارکت‌ها را قرار دهید و روی آن کلیک کنید، به صفحه‌ای با عنوان «کاربر:مثال/فهرست مشارکت‌ها» خواهید رفت. برای زیرصفحات نیز می‌توان زیر صفحه ساخت. در ابتدای هر زیرصفحه، پیوندی به صفحهٔ مادر وجود دارد.

کاربردهای مجاز

[ویرایش]
  1. فضای نام کاربر: ساخت زیرصفحه‌هایی برای نگهداری، کار روی مقاله‌ها و غیره. مانند کاربر:مثال/کارگاه مقاله‌تراشی یا کاربر:مثال/مشارکت‌های من.
  2. ویکی‌پروژه‌ها: زیرصفحه‌ها برای الگوهای خاص یا بحث‌ها و رهنمودها.
  3. درگاهها: ساخت زیرصفحه‌هایی برای نگهداری محتویات درگاه‌ها و الگوهای مربوط به درگاه؛
  4. نظرخواهی برای حذف: زیرصفحه‌های یکایک نظرخواهی‌ها.
  5. صفحه‌های مستندات الگوها؛
  6. بایگانی صفحه‌های بحث.

کاربردهای غیرمجاز

[ویرایش]
  1. نوشتن یک محتوای انشعاب یافته به منظور اجتناب از دیدگاه بی‌طرف.
  2. نوشتن بازبینی‌های عمده مقالات مثلاً، [[مقاله نمونه/موقت]] در فضای نام اصلی به نحوی که بتوان تصادفاً از طریق ویژه:مقاله تصادفی به آن رسید. - اینها را در فضای نام بحث بنویسید. برای مثال ویکی‌پدیا:صفحات کار را برای توضیحات بیشتر ببینید. همچنین از پیوندهای داخلی و خروجی مانند "بحث:... /موقت" که ممکن است تداعی مقاله دانشنامه بودن را بکند دوری کنید مثلاً:
    • پیوند رده‌ها را در داخل تگ‌های "nowiki" جای دهید تا یک صفحهٔ موقت در رده‌های پروژه که جای مقاله‌ها هستند جای نگیرد. برای مثال: [[رده:مدخل‌های واژه‌نامه ویکی‌پدیا]] [[رده:مردمان به‌شدت باهوش]]. تگ‌های "nowiki" را تنها زمانی باید حذف کرد که مطالب موقت از مکان موقت با جای همیشگی‌شان در مقاله منتقل شده باشند. راه حل دیگر این است که پیش از واژهٔ «رده» یک «:» قرار دهید، برای نمونه [[:رده:شمن‌باوری]] به جای [[رده:دشمن‌باوری]]. در اینجا، رده به صورت یک پیوند در خواهد آمد اما زیرصفحه را در رده قرار نمی‌دهد.
    • الگوهای ناوبری‌ای بسازید که به گونه‌ای جلوه دهند که انگار این زیرصفحه بخشی از مقاله‌های ویکی‌پدیا است.
    • پیش‌نویس‌هایی که در فضای نام اصلی هستند باید منتقل شوند یا اگر رها شده‌اند و غیرفعال هستند و مطالبشان تکرار مطالب مقالهٔ اصلی است حذف گردند.
  3. استفاده از زیرصفحه‌ها برای مطالب اصلی‌ای که قرار است بخشی از دانشنامه باشند جایز نیست.
  4. کپی‌کردن کل یا بخشی از مطالب دارای حق نشر منابع معتبر تحت عنوان به اشتراک گذاشتن با کاربران دیگر، نقض حق تکثیر است و در هیچ صفحه‌ای از ویکی‌پدیا مجاز نیست.

پانویس

[ویرایش]